Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat este unul din modurile cele mai reusite de a pregati clasicul drob de miel. In reteta de drob de miel in aluat inlocuim practic praporul de miel, cu un aluat gustos care-i va da acestui drob de miel mai multa savoare.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • lapte0 dupa gust
  • ou2 bucati
  • patrunjel0 dupa gust
  • marar0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ficat porc200 g
  • plaman100 g
  • rinichi100 g
  • smantana1 lingura
  • paine1 felie
  • limba100 g
  • faina150 g
  • ceapa verde1 legatura
Preparare

Se face un aluat din ou si faina, se intinde o foaie ca pentru taitei si se pune intr-o forma unsa cu unt, astfel incat foaia sa depaseasca un pic marginile formei;

Umplutura se pregateste astfel: se pun maruntaiele la fiert, apoi se lasa la racit si se toaca cu masina de tocat carne;

Se adauga ouale, smantana, felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, sarea, piperul, se toaca ceapa, patrunjelul si mararul si se adauga in compozitie;

Se amesteca bine, umplutura se pune in forma pregatita anterior, se intorc marginile de aluat si se impacheteaza compozitia. Se unge cu ou batut si se da la cuptor.

Tips

Se serveste ca aperitiv cu tot felul de sosuri sau ca fel de mancare separat, alatutri de diverse salate.

Recomandari