Drob de miel II

Drob de miel II

Drob de miel - va oferim acum in preajma sfintelor sarbatori de Pasti aceasta reteta clasica pentru a prepara mielul de paste. Aceasta reteta de drob de miel este usoara si ca mod de pregatire si pentru digestie. In plus acest drob de miel este racoros si se pastreaza la fel de savuros cateva zile.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • lapte1 ceasca
  • ou6 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • marar1 legatura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana2 linguri
  • paine2 felii
  • ceapa verde1 legatura
  • maruntaie miel500 g
Preparare

Maruntaiele curatate si spalate bine se pun la fiert in apa cu sare, se curata spuma cu spumiera des;

Se pun la fiert 3 oua, se fierb tari. Feliile de paine se inmoaie in lapte, se scurg bine. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se toaca marunt;

Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca si dupa aceea se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine, se amesteca cu verdeata tocata;

Se adauga galbenusurile la compozitia facuta mai sus, se sareaza si se pipereaza, la sfarsit se pun si albusurile spuma;

Se amesteca si compozitia rezultata se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 40-45 min. Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.

Tips

Daca vrem putem infasura drobul in prapor de miel, in acest caz acesta se curata si se spala foarte bine, se pune in tava de chec cu marginile afara, se pune compozitia de drob peste el si se impacheteaza; Daca nu optam pentru prapor, presaram pe fundul vasului pesmet.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

badea
  • person

    "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul!!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right