Drob de miel cu pipote de pui
Va oferim acum in preajma sfintelor sarbatori de Pasti o reteta deosebita pentru a prepara mielul de paste.
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- ou4 bucati
- patrunjel2 legaturi
- ulei de floarea-soarelui4 linguri
- unt50 g
- marar1 legatura
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- pesmet0 dupa gust
- usturoi verde1 legatura
- ceapa verde3 legaturi
- ficatei pasare500 g
- maruntaie miel500 g
Preparare
- Maruntaiele curatate si spalate bine se pun la fiert in apa cu sare, impreuna cu pipotele (ficatul) de pui; se curata spuma cu spumiera des.
- Dupa ce au fiert sa lasa la racit apoi se toaca marunt si se pun intr-un castron adanc. Ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si mararul se toaca marunt.
- Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca si dupa aceea se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine, se amesteca cu verdeata tocata.
- Se adauga galbenusurile la compozitia facuta mai sus, se sareaza si se pipereaza, la sfarsit se pun si albusurile spuma si untul de masa topit.
-Compozitia rezultata se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. In mijlocul acesteia se pozitioneaza cele 4 oua fierte.
-Se da la cuptor pentru 40-45 min. Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.
Tips
Daca vrem putem presara pe deasupra tavii de chec pesmet.