Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Dovleceii umpluti cu carne sunt, de-a dreptul, irezistibili. Asemeni unor saculeti, umpluti cu multe ingrediente gustoase, dovleceii umpluti cu carne va vor fermeca de la prima gustare.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ou1 bucata
  • unt30 g
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline2 linguri
  • piper0 dupa gust
  • orez3 linguri
  • slanina50 g
  • parmezan2 linguri
Preparare

Se baga dovleceii in apa clocotita, se lasa 5 minute si se pun sa se scurga;

Se taie un capacel si se scobesc cu o lingurita pana la 1 cm de margini;

Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie cubulete;

Ceapa tocata se rumeneste in ulei incins, dupa care se adauga carnea si slanina;

Se toarna miezul (scobit) din dovlecei deasupra si 2 linguri de cubulete de rosii;

Se lasa 5 minute la fiert, apoi se zdorbeste cu furculita;

Se toarna amestecul intr-un vas si se amesteca cu orezul fiert, usturoiul pisat, parmezanul ras si busuiocul taiat fin, apoi adaugati oul, sarea si piperul;

Se incinge cuptorul, se unge tava cu unt, se umplu dovleceii, se pun capacelele la loc si se mai pune putin unt pe fiecare dovlecel umplut. Se tin la cuptor 45 de minute;


Cum se prepara sosul:

Rosiile taiate cubulete ramase se pun intr-o cratita, impreuna cu o ceapa si un catel de usturoi (tocate), cu tarhonul si ierburile aromate;

Se varsa deasupra uleiul de masline, se adauga zahar, sare, piper si se lasa sa fiarba timp de 10 min.

Tips

Inainte de a servi dovleceii umpluti cu carne, turnati sosul de rosii peste dovlecei. Se pot consuma reci sau calzi, dupa cum preferati.

Recomandari