Inghetata de cafea cu ciocolata

Daca iti place ciocolata cu lapte si in aceeasi masura ingetata racoritoare atunci le poti combina intr-un desert savuros!
Ingrediente
- zahar2 cani
- cacao2 linguri
- cafea neagra1 cana
- ciocolata cu lapte200 g
- frisca300 g
- lapte300 ml
- ou6 bucati
- fulgi de cereale4 linguri
- unt nesarat2 linguri
- baileys6 linguri
Preparare
- Fierbeti laptele, cafeaua Espresso si zaharul intr-o oala pana cand zaharul este dizolvat si amestecul este omogen.
- Adaugati frisca si turnati totul intr-o oala dubla. Amestecati pana cand s-a omogenizat, apoi adaugati galbenusurile de ou si pudra de cacao amestecata cu 1 lingura lapte inainte de adaugare.
- Turnati crema printr-o sita intr-un bol si adaugati ciocolata bucatele, topita la bain-marie, impreuna cu untul.
- Adaugati cerealele si lichiorul Irish Cream, lasati in frigider timp de cateva ore pana cand se raceste complet, apoi turnati intr-un recipient pentru inghetata si puneti la congelator.
Tips
In loc de Espresso se poate folosi pudra de ness.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"va invit la un cocktail de gandulete"