Inghetata de cafea cu ciocolata

Inghetata de cafea cu ciocolata

Daca iti place ciocolata cu lapte si in aceeasi masura ingetata racoritoare atunci le poti combina intr-un desert savuros!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar2 cani
  • cacao2 linguri
  • cafea neagra1 cana
  • ciocolata cu lapte200 g
  • frisca300 g
  • lapte300 ml
  • ou6 bucati
  • fulgi de cereale4 linguri
  • unt nesarat2 linguri
  • baileys6 linguri
Preparare

- Fierbeti laptele, cafeaua Espresso si zaharul intr-o oala pana cand zaharul este dizolvat si amestecul este omogen.

- Adaugati frisca si turnati totul intr-o oala dubla. Amestecati pana cand s-a omogenizat, apoi adaugati galbenusurile de ou si pudra de cacao amestecata cu 1 lingura lapte inainte de adaugare.

- Turnati crema printr-o sita intr-un bol si adaugati ciocolata bucatele, topita la bain-marie, impreuna cu untul.

- Adaugati cerealele si lichiorul Irish Cream, lasati in frigider timp de cateva ore pana cand se raceste complet, apoi turnati intr-un recipient pentru inghetata si puneti la congelator.

Tips

In loc de Espresso se poate folosi pudra de ness.

Recomandari