Ciulama de ciuperci (bureti)
Ciulama de ciuperci (bureti)- o mancare traditionala din bucataria romaneasca. Ciulamaua de ciuperci este ideala langa o mamaliguta.
Ingrediente
- ciuperci1 kg
- sare0 dupa gust
- apa0 dupa gust
- faina2 linguri
Preparare
Se curata de membrana fiecare palarie, se desprinde de piciorus si se spala repede, in apa rece, cu ajutorul unui burete moale de vase.
Se pun la fiert in cca 500 ml apa si putina sare. Le puteti fierbe asa bucati mari sau taiate in 3-4, impreuna cu piciorusul.
Dupa 15 minute se scot ciupercile (buretii) cu o paleta iar in zeama rezultata se bate faina si se pune pe foc sa dea cateva clocote si sa se lege.
In sos se pun apoi ciupercile, se mai lasa la foc mic cca 5 min amestecand sa nu se prinda.
Se servesc langa o mamaliguta fierbinte.