Saratele

Saratele

Iata o reteta rapida, usoara si economica de saratele. Puteti prepara saratele dupa aceasta reteta, in asteptarea unor invitati sau pur si simplu pentru a face seara in familie mai deosebita. Oricum pentru aceste saratele este bine sa aveti si berea cumparata si racita dupa preferinta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
revelion  
Ingrediente
  • cartof250 g
  • margarina clasica250 g
  • praf de copt1 plic
  • branza de oaie100 g
  • faina250 g
Preparare

Se dau cartofii prin masina de tocat, se amesteca bine cu margarina, apoi se adauga faina, branza rasa, praful de copt stins cu lamaie sau lapte, sare;

Se framanta bine si se lasa jumatate de ora la rece;

Se intinde o coca groasa si se taie in batoane late de 15-20 mm si lungi de 10-15 cm, sau se pot taia rotunduri cu paharul;

se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa.

Tips

Inainte de a fi bagate la cuptor se pot presara cu chimen sau mac.

Recomandari