Cartofi cu ciuperci

Cartofi cu ciuperci

Acesti cartofi cu ciuperci sunt una din mancarurile delicioase de post, pe care o putem prepara oricand. Rapizi si savurosi acesti cartofi cu ciuperci sunt si una din mancarurile preferate vegetarieni. Acest preparat cartofi cu ciuperci este hranitor si sanatos si au aspect si aroma apetisanta.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • cartof2 kg
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci250 g
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • pesmet25 g
  • verdeata0
Preparare

Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata, se taie felii subtiri;

Separat, se caleste ceapa cu faina si feliile de ciuperci, se amesteca cu cartofii;

Se adauga verdeata, sarea si piperul, se unge cu ulei, se presara pesmetul si se toarna faina amestecata cu apa. Inainte de a se gratina la cuptor, se mai presara putin pesmet deasupra.

Tips

Daca nu vrem ca reteta sa fie de post, punem pe deasupra inainte de a se gratina 1 cescuta de smantana amestecata cu 3 oua.

Recomandari