Friptura de porc la tava
Friptura de porc la tava - O masa romaneasca desavarsita contine si friptura din diverse carnuri, si cum suntem in prag de sarbatori, va propunem aceasta reteta delicioasa de friptura de porc, frageda si aromata. Friptura de porc la tava se serveste calda, dupa aperitive.
Ingrediente
- mar2 bucati
- morcov2 bucati
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- varza bruxelles0
- vin rosu1 cana
- usturoi uscat3 catei
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- carne de porc6 bucati
- boia dulce0 dupa gust
- apa0
Preparare
Feliile de carne se condimenteaza, se asaza in tava, se pun 2 linguri de ulei sau unsoare de porc, se adauga o cana de apa deasupra;
Cand incepe carnea sa fie patrunsa, se pun feliute de morcov taiate joulien, merele taiate felii si varza de Bruxelles impreuna cu usturoiul intreg;
Cand sunt fierte legumele si a ramas doar grasimea, se adauga o cana de vin.
Tips
In loc de ulei se poate folosi grasime de porc. Cititi si aceste retete: Ceafa de porc cu rosii si cascaval la cuptor Rulada de porc cu prune
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"intelege-te si accepta-te exact asa cum esti!"