Calamar cu ceapa verde

Calamar cu ceapa verde

Prepara calamarul alaturi de un sos aromat de ceapa verde si vei obtine un fel de mancare aspectuos si aromat.

Specificmediteranean
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline150 ml
  • calamar750 g
  • otet2 linguri
Preparare

Inelele de calamar se spala si se scurg de apa sau bucata de calamar se taie in bucatele mai mici.

Ceapa verde se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline incins.

Dupa ce s-a rumenit putin se adauga usturoiul zdrobit bine si patrunjelul tocat marunt si se amesteca toate.

Dupa 5 minute se adauga faina sau amidonul, amestecata in prealabil cu cateva linguri de apa rece, sa nu formeze cocoloase.

Dupa inca 2-3 minute se pun cele 2 linguri de otet, se potriveste de sare si piper verde si se mai lasa 25 de minute la foc potrivit, cu vasul acoperit

Tips

Se serveste cald. Calamarul trebuie sa fie facut, dar cu carnea elastica.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

As vrea
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right