Branza de vaca in sos de spanac (Palak Paneer)
Reteta face parte din programul de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania
Ingrediente
- cunin0 prafuri
- ceapa alba1 bucata
- rosie1 bucata
- spanac250 g
- ulei de floarea-soarelui5 linguri
- usturoi uscat1 capatana
- menta1 lingurita
- sare0 dupa gust
- ghimbir1 lingurita
- branza de vaca150 g
- chilli1 lingura
- unt nesarat50 g
- smantana dulce100 ml
Preparare
Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata joi, 30 ianuarie, la Petrecerea Indiana din cadrul restaurantului situat pe Calea 13 Septembrie, nr.127 - 130, Bucuresti, sector 5.
Mod de preparare:
Se pune spanacul la fiert.
Ceapa si rosia se toaca marunt, iar ghimbirul se taie in felii subtiri.
Intr-o tigaie cu ulei Arpis se pune la calit usturoiul tocat marunt, ceapa si semintele cunin, timp de 5- 8 minute.
Se adauga rosia tocata marunt si se lasa pe foc pana capata o consistenta moale.
Apoi, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia spanacului si a branzei, si se lasa pe foc timp de 5- 10 minute.
Dupa acest interval de timp, branza si spanacul se adauga peste compozitie si se lasa in continuare pe foc timp de inca alte 10 minute.
La sfarsit se adauga smantana.
Partenerul principal al programului de educatie culinara `Â50 de saptamani in bucatariile lumii` este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.
Restaurantul Gazda
In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul indian Taj.
Taj Restaurant reprezinta de 11 ani bucataria indiana in Bucuresti, castigand in ultimii doi ani titlul de "Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti", decernat in cadrul concursului Eating & Drinking Awards. In 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: `Cel mai popular restaurant din Bucuresti`.
Programul de educatie de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii`Â este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania.
Programul va fi derulat in perioada ianuarie - noiembrie 2014 cu sprijinul a 70 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri)
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"