Ardei umpluti cu soia si orez

Ardei umpluti cu soia si orez

Daca ti-e pofta de gustul ardeilor umpluti insa vrei o pauza de la carne, solutia este orez si soia.

Specificbulgaresc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
1 martie  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • orez125 g
  • ardei gras6 bucati
  • pasta de tomate6 linguri
  • sos de soia0
  • soia1 punga
  • ceapa verde1 legatura
Preparare

Ceapa verde se toaca foarte marunt, la fel si cea alba si se calesc in putin ulei incins.

Orezul se spala bine in doua ape si se amesteca bine cu ceapa calita, sare si piper.

Se fierb granulele de soia si se amesteca cu orezul si 1 lingura de pasta de tomate, indoita cu apa.

Ardeii grasi se taie in doua, pe jumatate, li se scot semintele, apoi se umplu jumatatile cu amestecul de orez si soia.

Intr-un vas se pune putin ulei pe fund apoi se aseaza ardeii umpluti, impreuna cu sosul format din restul de pasta de tomate, apa, sare si piper si se da vasul la cuptor, timp de 45 minute.

Tips

Se servesc simpli, cu sos de soia.

Recomandari