Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Una din cele mai banale mancaruri de post sunt acesti ardei umpluti cu orez si ciuperci. Foarte la indemana si usor de preparat acesti ardei umpluti cu orez si ciuperci sunt savurosi si satiosi. Reteta de ardei umpluti cu orez si ciuperci poate fi imbunatatita cu alte legume, stafide, verdeturi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci400 g
  • morcov4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui300 ml
  • cimbru0
  • sare0
  • orez1 kg
  • ardei gras1 kg
  • pasta de tomate100 g
  • piper alb0
  • patrunjel verde0
Preparare

Ardeii grasi se taie la cotor si se scot samburii, se spala in jeturi de apa

Se curata, se spala si se taie ceapa julien. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica;

Intr-un vas se pune 300 ml ulei, se pune vasul la foc. Cand uleiul s-a incins se pun ceapa si morcovii si se amesteca timp de 15 minute;

Se adauga apoi orezul spalat, bulionul si condimentele, se lasa la foc circa 15 minute amestecandu-se continuu. Se lasa la racit;

Se adauga patrunjelul tocat marunt. Se pun apoi ciupercile taiate marunt si se lasa pe foc 10 minute;

Ardeii se umplu cu aceasta compozitie si intr-o tigaie se rumenesc putin pe toate partile unul cate unul. Se aseaza apoi intr-un vas cu partea deschisa in sus, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert.

Tips

Daca nu suntem in post, cand compozitia a fiert se ia de pe foc si se serveste cu iaurt sau smantana.

Recomandari