Legume marinate

Pentru zilele cand vreti sa preparati un apetisant gratar va recomandam sa va pregatiti si ingredientele pentru niste legume marinate. Cu legume marinate veti da un plus de savoare gratarului si veti diversifica meniul pentru toate gusturile. Aceaste legume marinate aromate si suculente vor
Ingrediente
- ciuperci200 g
- patrunjel1 legatura
- gulie2 bucati
- ardei gras1 bucata
Preparare
Se curata ciupercile, se spala legumele;
Se taie bulbul de fenicul in doua, se opareste in apa fierbinte cu lamaie cca 5 minute si se trece apoi prin apa rece;
Se taie guliile in jumatate, se curata de coaja si se taie in felii groase;
Se taie ardeii grasi in patru, iar rosiile se cresteaza in partea superioara;
Se face o marinata din ingredientele pentru marinare, se amesteca cu legumele si se lasa 10-20 minute;
Se incinge gratarul, se acopera cu folia de aluminiu si se repartixeaza legumele, se frig cca 20 minute, amestecandu-se continuu si se stropesc cu marinata;
Se spala patrunjelul, se toaca marunt si se presara peste legumele fripte.
Tips
Citeste retetele: Legume la gratar ; Frigarui de legume .