Biban de mare cu sos de ardei

Biban de mare cu sos de ardei

Ti-am pregatit o reteta de biban de mare cu un sos delicios de ardei gras. Bibanul este un peste cu o aroma si o textura distincta, iar sosul propus ii accentueaza si mai tare gustul, datorita condimentelor continute.

Specificmediteranean
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  onomastica  
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • ulei de masline0 dupa gust
  • busuioc4 frunze
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • otet de vin1 lingurita
  • apa0
  • biban2 fileuri
  • vermut2 lingurite
  • anason3 bucati
  • ardei rosu1 bucata
Preparare

Instructiuni pentru sos

Ardeiul gras si ceapa se taie julien. Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie, apoi sa adauga ardeiul si ceapa, dupa care anasonul stelat si un praf de sare.

Amesteca bine si lasa la calit pentru mai multe minute, pana cand ardeiul se inmoaie. Adauga busuiocul, otetul de vin si vermutul. Da focul mai mic si amesteca pana cand aproape tot lichidul se absoarbe. Adauga apa cat sa acopere ardeiul pana la jumatate.

Pune pe foc pana la fierbere si lasa la clototit pana cand jumatate din lichid se evaporeaza.

Pune toate ingredientele intr-un blender pentru a obtine sosul.

Instructiuni pentru prepararea bibanului

Pune fileul de biban cu pielea in jos pe un fund de taiat. Cresteaza pestele pe lungime din 2 in 2 cm, adauga sare si frunze de cimbru in fiecare crestatura, apoi stropeste fileul cu ulei de masline.

Incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si adauga fileul de biban. Pentru a evita ca fileul sa se increteasca apasa-l timp de 30 de secunde. 90% din prajire fileul va sta cu pielea in jos. Cand carnea s-a facut aproape alba, il poti intoarce si pe partea cealalta.

Pune sosul intr-o farfurie, adauga bibanul prajit si gata.

Recomandari