Salata calda de legume

Salata calda de legume este o garnitura excelenta pentru o cina festiva. Sosul de vinegreta cu ulei de alune da un gust aparte legumelor crocante din salata calda cu legume. Resturile de salata calda de legume se pot incalzi cu ulei de masline si busuioc si servi alaturi de paste.
Ingrediente
- cartof1 bucata
- ciuperci4 bucati
- ulei de masline2 linguri
- ardei gras2 bucati
- ceapa rosie2 bucati
Preparare
Se incinge cuptorul, se curata legumele si se spala;
Se taie cartoful, ciupercile si ardeii cuburi, iar ceapa felii;
Se pune cartoful taiat intr-o oala cu apa cu sare, la fiert, se da in clocot, pana se inmoaie un pic;
Se aseaza toate legumele intr-o tava de copt incapatoare, se toarna uleiul de alune/masline pe deasupra, se sareaza, se amesteca bine, se coace totul la cuptor timp de 35 de minute, pana se rumenesc la suprafata, apoi se scoate tava din cuptor;
Se adauga uleiul de alune, mustarul, otetul si patrunjelul, se condimenteaza, se amesteca bine si se serveste ca atare.
Tips
Salata calda de legume se poate servi si rece, alaturi de paine calda si o branza degresata ca gustare usoara.