Prajitura pufoasa cu cirese

Va oferim un deliciu de vara sub forma de prajitura pufoasa cu cirese. Prajitura pufoasa cu cirese se prepara usor si este satioasa si racoritoare. Prajitura pufoasa cu cirese este un desert pentru toate gusturile cu care rezolvam si gustarile dintre mese pentru cei mici.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereRecomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 aniIngrediente
- zahar3 linguri
- cirese450 g
- lapte300 ml
- ou2 bucati
- unt40 g
- sare1 praf
- smantana0
- rom1 lingura
- faina50 g
Preparare
Se porneste cuptorul cu circa jumatate de ora inainte de a coace prajitura. Se unge cu putin ulei o tava de copt;
Se curata si spala ciresele, se scurg si se scot samburii. Se aseaza ciresele in tava;
Se cerne faina si sarea intr-un castron incapator, se adauga 2 linguri de zahar, apoi ouale batute;
Se incalzeste laptele si se toarna incet peste faina si oua, batand continuu cu telul astfel incat sa se incorporeze tot laptele. Se amesteca continuu pana cand se obtine o compozitie omogena;
Se topeste untul intr-o craticioara la foc mic si se toarna peste aluat, impreuna cu romul. Dupa 15 minute se amesteca din nou pana cand aluatul devine moale si curge usor din vas;
Se toarna aluatul in tava pregatita din timp si se coace prajitura circa 30-35 minute in cuptorul preincalzit;
Cand este gata, se scoate prajitura din cuptor, se presara deasupra zahar din belsug si se serveste fierbinte, cu multa smantana.
Tips
Se potriveste servita cu suc de fructe racoritor.