Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta ca preparat de post sau nu este todeauna regina. Destul de zgomotoasa, dar todeauna savuroasa, fasole batuta poti servi atat la masa vegetarianului cat si a celui ce are ca principala vegetala porcul. Fasolea batuta ca preparat este regina mancarurilor de post, dar este cel mai mult

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • piper0 dupa gust
Preparare

Dupa ce a stat la inmuiat cateva ore, fasolea se pune la fiert cu sare in vreo doua ape;

Punem o ceapa si morcovii in apa si o lasam sa fiarba inca 60 minute, pana cand observam ca boaba e moale si se sparge usor;

Scurgem si lasam la racit fasolea;

Pasam fasolea cu mixerul sau o trecem prin masina de tocat;

Pasta obtinuta se amesteca cu sare, boia de ardei, usturoi pisat si ulei;

Peste fasole batuta se adauga ceapa calita si usor rumenita;

Se poate servi si rece.

Tips

Citeste si alte retete delicioase de preparate pe baza de fasole, precum cea de Iahnie de fasole cu afumatura .

Recomandari