Somon cu sos de iaurt si curry

Alege pestele ca masa principala de Dragobete si alege somonul pentru gustul sau desavarsit, mai ales in combinatie cu iaurt.
Ingrediente
- lamaie1 bucata
- miere1 lingurita
- somon4 felii
- sare0
- piper0
- praz1 fir
- iaurt200 g
- curry1 lingurita
- coriandru1 lingurita
- arpagic4 bucati
Preparare
Feliile de somon se asezoneaza cu sare si piper verde si se pun intr-un vas teflonat, pe foc, pana se rumenesc pe ambele parti.
Prazul si arpagicul se toaca marunt si se amesteca cu iaurtul slab, coriandrul, mierea si curry-ul, lasandu-se apoi 20 minute la rece, in frigider.
In farfurie se pune o felie de somon, zeama de lamaie peste ea apoi sos de iaurt si curry.
Langa somon se aseaza cateva felii de lamaie si 1 fir de coriandru proaspat.
Tips
Se poate folosi si alt peste, cu conditia sa fie dulce si gras.