Somon cu sos de iaurt si curry

Somon cu sos de iaurt si curry

Alege pestele ca masa principala de Dragobete si alege somonul pentru gustul sau desavarsit, mai ales in combinatie cu iaurt.

Specificmediteranean
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • miere1 lingurita
  • somon4 felii
  • sare0
  • piper0
  • praz1 fir
  • iaurt200 g
  • curry1 lingurita
  • coriandru1 lingurita
  • arpagic4 bucati
Preparare

Feliile de somon se asezoneaza cu sare si piper verde si se pun intr-un vas teflonat, pe foc, pana se rumenesc pe ambele parti.

Prazul si arpagicul se toaca marunt si se amesteca cu iaurtul slab, coriandrul, mierea si curry-ul, lasandu-se apoi 20 minute la rece, in frigider.

In farfurie se pune o felie de somon, zeama de lamaie peste ea apoi sos de iaurt si curry.

Langa somon se aseaza cateva felii de lamaie si 1 fir de coriandru proaspat.

Tips

Se poate folosi si alt peste, cu conditia sa fie dulce si gras.

Recomandari