Pulpa de porc la tava

Pulpa de porc la tava

Pulpa de porc la tava este apetisanta si plina de savoare si este friptura traditionala de Craciun sau Anul Nou. Aceasta pulpa de porc la tava este un deliciu pentru gurmanzi si pentru amatorii de carne de porc, mai ales daca este preparata din carne proaspata.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • vin alb200 ml
  • usturoi uscat5 catei
  • cimbru0
  • untura2 linguri
  • pulpa porc1 kg
Preparare

Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de slanina si cu feliute de usturoi, se pudreaza cu sare si piper, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de untura;

Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin si cimbru.

Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand;

Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de diferite garnituri.

Tips

Se presara deasupra busuioc verde si se rade putin cascaval.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Prietenei mele..si mie
  • person

    "ceilalti te vad asa cum te vezi tu!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sandale dama Neosy Roz
Shop Ele.rochevron_right