Pui cu parmezan si crutoane
Crutoanele prajite in ulei cu usturoi, in combinatie cu parmezanul aromat dau savoare pieptului de pui si il transforma in vedeta cinei.
Ingrediente
- branza parmezan200 g
- patrunjel0 dupa gust
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline100 ml
- oregano1 legatura
- sare0 dupa gust
- boia iute0 dupa gust
- crutoane200 g
- piept pui2 bucati
- piper verde0 dupa gust
Preparare
Pieptii de pui se curata, se dezoseaza si carnea ramasa se taie in 2 bucati, pe lung, care se pun la prajit in ulei, pana devin aurii, apoi se scot si se scurg pe un servet absorbant.
Se zdrobeste usturoiul, iar zeama rezultata se pune in uleiul ramas de la pui si se prajesc in el crutoanele de paine, pana devin aurii.
Intr-un vas mare termorezistent se amesteca pieptul de pui prajit, crutoanele cu usturoi si oregano tocat marunt, se presara boia si la sfarsit se pune parmezanul ras, dandu-se la cuptor pentru 5 minute.
Tips
Se serveste fierbinte, ornat cu un fir de patrunjel.