Jambon fiert in vin

Jambon fiert in vin este unul din preparatele cele mai apetisante de Craciun. Acest jambon fiert in vin este o modalitate savuroasa de a conserva carnea de porc. Aroma si gustul acestui jambon fiert in vin vor aduce gustul si amintirile Craciunului in camarile celor norocosi.
Ingrediente
- vin alb3 l
- usturoi uscat1 capatana
- piper0
- dafin0
- ienibahar0
- pulpa porc1 bucata
Preparare
Se curata pulpa de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa
rece;
Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul;
Se fierbe la foc mic pana cand apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.
Tips
Daca vreti sa tineti bucatile de jambon in siguranta maxima peste iarna, cel mai bine este sa le afumati.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"nu exista om pe lumea asta care sa nu se fi intrebat, o data macar,cum ar arata viitorul daca..."