Jambon fiert in vin

Jambon fiert in vin

Jambon fiert in vin este unul din preparatele cele mai apetisante de Craciun. Acest jambon fiert in vin este o modalitate savuroasa de a conserva carnea de porc. Aroma si gustul acestui jambon fiert in vin vor aduce gustul si amintirile Craciunului in camarile celor norocosi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  revelion  
Ingrediente
  • vin alb3 l
  • usturoi uscat1 capatana
  • piper0
  • dafin0
  • ienibahar0
  • pulpa porc1 bucata
Preparare

Se curata pulpa de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa
rece;

Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul;

Se fierbe la foc mic pana cand apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Tips

Daca vreti sa tineti bucatile de jambon in siguranta maxima peste iarna, cel mai bine este sa le afumati.

Recomandari