Friptura de vaca inabusita cu gogosi din cartofi

Friptura de vaca inabusita cu gogosi din cartofi

Friptura de vaca inabusita cu gogosi din cartofi este o mancare pentru gurmanzi, elaborata si cu multe ingrediente. Friptura de vaca inabusita cu gogosi din cartofi, preparata dupa aceasta reteta este foarte frageda si savuroasa. Sosul special si gogosile se completeaza si fac din friptura de vaca

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • cartof2 kg
  • ou5 bucati
  • ulei de floarea-soarelui350 ml
  • vin rosu100 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • cascaval150 g
  • carne de porc1200 g
  • faina150 g
  • supa de vaca200 ml
Preparare

se spala carnea, se scurge, se condimenteaza si se asaza intr-o tava, cu 100 ml ulei si adaos de supa, apoi se introduce la cuptor pentru inabusire;

In timpul inabusirii se stropeste cu sosul format, iar spre sfarsit se toarna vinul pe toata suprafata carnii. Cand s-a patruns bine, se incearca cu furculita, se scoate de la cuptor, se raceste si se portioneaza cite o bucata la portie, se lasa la cald, in sosul format;

Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja, se taie bucati si se trec prin masina de tocat cu sita deasa;

Ouale se spala, se sparg, se bat spuma si se adauga in vasul cu piure de cartofi, impreuna cu cascavalul ras, faina sub forma de ploaie, piperul si sarea. Se framanta bine compozitia, pentru omogenizare, se portioneaza si se modeleaza sfere de marimea unei nuci care se prajesc in ulei infierbintat;

Se serveste pe farfurie sau pe platou, cu sosul format si gogosile de cartofi.

Recomandari