Fursecuri inimioare cu gem de capsune

Fursecuri inimioare cu gem de capsune

Dulciurile preferate pentru sarbatoarea iubirii, fursecurile inimioare cu gem de capsune sunt crocante, foarte aromate si merg perfect alaturi de un vin roze, in compania persoanei iubite, in seara de Valentine`s Day!

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  ziua femeii  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lapte3 linguri
  • ou2 bucati
  • unt130 g
  • zahar pudra100 g
  • faina240 g
  • gem de capsune0
Preparare

Se amesteca bine untul (topit in prealabil) cu galbenusurile si zaharul pudra, se adauga faina incet, in ploaie, si se omogenizeaza.

Se adauga laptele la temperatura camerei. Se framanta aluatul si se strange apoi in forma rotunda, dupa care se infasoara in folie alimentara si se da la rece in frigider 15 minute.

Se scoate aluatul, se imparte in doua bucati care ulterior se intind in foi. Din prima bucata se fac forme de inimioare intregi iar din cealalta bucata se fac forme de inimioara cu mijlocul decupat( tot in forma de inima), cu ajutorul unei forma speciale din comert sau a unui cutit bine ascutit.

Se pun intr-o tava tapetata si se coc 15minute in cuptorul deja incins. Se lasa la racit. Formele intregi se ung cu un strat subtire de gem de capsune iar formele decupate se presara doar cu zahar pudra.

Se lipesc apoi doua cate doua, forma intreaga cu forma decupata. Se aseaza pe un platou rotund.

Tips

Se poate pune in mijloc si gelatina rosie pentru accentuarea culorii.

Recomandari