Ficatei de pui la tigaie
Esti palid sau nu te simti bine? Bunicuta te va intrema imediat cu o portie de ficatei la tava. Acest fel de mancare delicios place atat copiilor cat si adultilor. Amintirile culinare ale oricarui copil sunt legate de de prezenta obligatorie a unor ficatei de pui la tigaie. E adevarat!
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- patrunjel1 legatura
- ulei de floarea-soarelui100 ml
- vin alb100 ml
- piper0 dupa gust
- ficatei pasare300 g
Preparare
Ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg;
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei;
Se adauga ficateii de pasare, amestecand cu grija pentru a nu se prinde de fundul cratitei;
Se pune un capac si se lasa cca 7 minute la foc mic, amestecand din cand in cand;
Cand sosul incepe sa scada, se aduga vinul, sarea si piperul dupa gust, si se mai lasa la foc domol cca 5 minute;
Ficateii de pui la tava se vor servi calzi si, eventual, cu garnitura de cartofi natur sau cu orez.