Ficatei de pui la tigaie

Ficatei de pui la tigaie

Esti palid sau nu te simti bine? Bunicuta te va intrema imediat cu o portie de ficatei la tava. Acest fel de mancare delicios place atat copiilor cat si adultilor. Amintirile culinare ale oricarui copil sunt legate de de prezenta obligatorie a unor ficatei de pui la tigaie. E adevarat!

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin alb100 ml
  • piper0 dupa gust
  • ficatei pasare300 g
Preparare

Ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg;

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei;

Se adauga ficateii de pasare, amestecand cu grija pentru a nu se prinde de fundul cratitei;

Se pune un capac si se lasa cca 7 minute la foc mic, amestecand din cand in cand;

Cand sosul incepe sa scada, se aduga vinul, sarea si piperul dupa gust, si se mai lasa la foc domol cca 5 minute;

Ficateii de pui la tava se vor servi calzi si, eventual, cu garnitura de cartofi natur sau cu orez.

Recomandari