Mucenici

Mucenici

Exista obiceiul de a intampina sarbatoarea celor 40 de sfinti, de pe 9 Martie cu un preparat dulce si bun, numit mucenici. Acesti mucenici si mai ales cei facuti in Muntenia, se fac ca niste colacei mici sau covrigei mici in forma de opturi. Caracteristic acestor mucenici este zeama nemaipomenita

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
    Preparare

    Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framanta si se lasa sa se "odihneasca";

    Din aluat, se formeaza niste fasii rulate intre palme, mai subtiri decat macaroanele, din care se modeleaza covrigei sau opturi, cat mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta;

    Se pune la fiert apa cu un varf de cutit de sare si cu zaharul, cand clocoteste se introduc mucenicii uscati si se fierb bine, cca 5-10 minute;

    Inainte de a ii lua de pe foc, se pune esenta de rom, o parte din nuca macinata mare si coaja rasa de lamaie;

    Se servesc calzi sau reci, se mai adauga nuca si scortisoara.

    Tips

    Acesti mucenici se pot prepara cu mult succes si folosind preparate din comert sau paste fainoase de forme potrivite. Incearca si urmatoarea reteta de mucenici: Mucenici moldovenesti ;

    Recomandari