Budinca verde

Budinca verde

Budinca verde este o budinca preparata din legume verzi, cu un aspect delicios si o aroma deosebita. Ne putem bucura de aceasta budinca verde in sezonul de fasole si mazare, adaugand in ea si broccoli. Budinca verde este saraca in calorii si este buna pentru dietele sarace in calorii. Inainte de a

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii155 kcal
Recomandat pentru Dieta
Dieta South Beach  Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • fasole pastai300 g
  • ulei de masline2 linguri
  • amidon1 lingura
  • branza de vaci100 g
Preparare

Se spala broccoli si fasolea verde si se rup varfurile pastailor;

Se pun la fiert 2 litrui de apa si cand aceasta clocoteste, se introduc broccoli, fasolea si boabele de mazare pentru 15 minute, apoi se scot si se scurg;

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune sa se inabuse cu 1 lingura de ulei si 2 linguri de apa, dupa 5 minute, se adauga vegetalele fierte si se mai lasa 4-5 minute pe foc;

Iaurtul amestecat cu amidonul si cu branza de vaci se adauga peste vegetale;

Se unge cu uleiul ramas un vas termorezistent, se presara 1 lingura de pesmet si se toarna compozitia de budinca;

Se presara pe deasupra cu pesmet si se mai coace 25 de minute in cuptorul preincalzit.

Tips

Se poate servi cu iaurt dietetic.

Recomandari