Tort rece

Acest tort rece se prepara usor si cu siguranta va fi desertul favorit al familiei in timpul zilelor de nastere, pe masa festiva de Craciun sau revelion.
Ingrediente
- cacao50 g
- ciocolata cu lapte1 bucata
- lapte150 ml
- lapte praf300 g
- nuci15 bucati
- ou4 bucati
- unt300 g
- zahar tos350 g
- zahar pudra300 g
- coaja de portocala rasa0 dupa gust
Preparare
150 gr. zahar tos se topeste (caramel) si se adauga miezul de nuca, dupa care se rastoarna pe un fund de lemn care a fost uns in prealabil cu unt, lasindu-se sa se raceasca.
150 ml. lapte dulce se amesteca cu 50 gr. cacao si se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit.
Din 300 gr. unt se scoate apa, se adauga zaharul pudra si se freaca bine pana nu se mai simte zaharul. Treptat se adauga cate un galbenus, pana le punem pe toate cele 4, apoi se amesteca cu cacaoa fiarta, laptele praf, bucatile de ciocolata, coaja de portocala, si cateva bucati din nuca pralinata.
Albusurile de la cele 4 oua se bat cu 200 gr. zahar tos, pe baie de aburi, pana se intaresc. Se lasa sa se raceasca apoi se pune peste compozitia obtinuta mai devreme si asezata intr-un vas ceramic cu peretii drepti.
Dupa asezarea albusului, presarati peste acesta nuca caramelizata ramasa si puteti rade si putina ciocolata deasupra.
Se aseaza in congelator, si se serveste la cel putin 5 ore de la preparare.
Pofta buna!
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"