Tort Diplomat II

Tort Diplomat este solutia la care ne oprim mereu in cazul unor aniversari deosebite. Asta pentru ca acest tort desi delicios este racoros si usor si e ideal ca final la o masa mai satioasa. Oricum acest tort Diplomat cu frisca si fructe este unul din deserturile delicioase preferate si de
Ingrediente
- zahar250 g
- ananas1 cutie
- frisca500 g
- ou3 bucati
- portocala1 bucata
- gelatina4 plicuri
- frisca lichida200 ml
- zeama de lamaie0 dupa gust
Preparare
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, coktail si zeama de lamaie si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura se intareste in max 3 ore);
Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama;
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat;
Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza);
Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete, ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg (de preferat sa fie un castron din plastic umed sau se pune folie de aluminiu, ca se desprinde mai usor dupa intarire!);
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe, adica portocale, kiwi, ananas, piersici, etc...
Tips
Vezi si reteta de tort diplomat: Tort Diplomat I
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"articolele publicate pe site in varianta necenzurata si adresele paginii mele web!"