Tort din struguri si iaurt

Tort din struguri si iaurt

Daca vara ce-a trecut v-a adus numai prajituri dulci, este timpul pentru acest tort acrisor si racoros.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar240 g
  • frisca1 kg
  • lamaie1 bucata
  • ou6 bucati
  • struguri1200 g
  • zahar tos100 g
  • zahar vanilat2 plicuri
  • praf de copt1 plic
  • iaurt750 g
  • amidon100 g
  • gelatina4 plicuri
  • faina100 g
  • fulgi de migdale2 linguri
Preparare

Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de apa, apoi se adauga zahar si galbenusuri si se bate cu ajutorul unui mixer.

Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul, apoi se toarna peste amestecul de dinainte si se omogenizeaza bine.

Se da amestecul la cuptor, in tava tapetata, 30 d eminute, apoi dupa racire se taie pe jumatate.

Se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie, zahar si zahar vanilat, cu gelatina dizolvata in apa.

O treime din frisca se pune peste amestecul de iaurt si se pune pe blat si la mijloc.

La suprafata se imbraca in frisca si se orneaza cu boabe de struguri, dupa gustul fiecaruia, iar in lateral se imbraca in fulgi de migdale.

Tips

Se tine cel putin 1 ora la frigider inainte de servire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Livias Poetry
  • person

    "afla cum gandesc femeile si ce anume isi doresc!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere