Tort de portocale de post

Reteta de tort de portocale este usoara iar acest tort de portocale, astfel obtinut este savuros si racoritor. Tort de portocale putem face la petrecerile copiilor, dar putem sa ne rasfatam si noi pentru ca desi este delicios nu are multe calorii.
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- zahar1 cana
- cacao4 linguri
- nuci1 cana
- portocala1 bucata
- ulei de floarea-soarelui1 cana
- esenta rom1 fiola
- praf de copt2 plicuri
- apa minerala0
- gelatina2 plicuri
- apa250 ml
- suc de portocale500 ml
- faina2 cani
- frisca lichida500 ml
- coaja rasa de lamaie1 bucata
- budinca2 plicuri
- esenta de portocale1 lingurita
- coaja de portocala rasa2 bucati
Preparare
Blat
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, coaja de portocala;
Se adauga aromele si apa pana se obtine o smanatana groasa;
Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu, se verifica daca s-a copt cu o scobitoare, se lasa la racit;
A doua zi se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop din: apa zahar si esenta de rom;
Crema:
Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min, apoi se strecoara;
Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca racorita;
Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min, amestecandu-se la 5 min;
Asamblare:
Se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, apoi se toarna jumatate din crema, blat, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza cu felii de portocala.
Tips
Dupa ce blatul s-a copt, este recomandat sa se inveleasca in folie alimentara si sa se dea la frigider pana a doua zi. Astfel se taie mai usor, lucru valabil mai ales blaturile de post. Citeste si alta reteta de: Tort de portocale .