Pui cu mancare de bame

Pui cu mancare de bame

Daca vreti sa va incercati talentele de gospodina cu o lucrare gastronomica de mare tinuta, incercati reteta de pui cu mancare de bame. Intr-adevar acest pui cu mancare de bame este o mancare complexa, care va va rasfata prin combinatia de legume sanatoase, colorate si pline de gust . Iar in plus

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii450 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • rosie3 bucati
  • unt50 g
  • vin alb100 ml
  • ulei de masline50 ml
  • otet50 ml
Preparare

Se spala bamele, se oparesc intr-un litru de apa clocotita, in care s-a adaugat otet. Se lasa 15 minute si apoi se limpezesc cu multa apa rece;

Se taie carnea de pui in bucati potrivite, care se pun intr-o cratita cu ulei, se acopera si se lasa la foc mic, pana se rumeneste frumos, intorcandu-se de pe o parte pe alta;

Se adauga apa cat sa acopere carnea, se lasa sa fiarba la foc domol, cand carnea e aproape fiarta, se adauga bamele, rosiile taiate, sarea, piperul, vinul;

Se mai pune la cuptor pana scade sosul si cand este gata se adauga patrunjelul.

Tips

Daca bamele sunt mai batrane, este indicat sa se fiarba mai bine, sa se arunce prima apa si sa se mai pune odata la fiert, in apa clocotita, cateva minute.

Recomandari