Tort de fasole
Tort de fasole, incercati aceasta reteta daca vreti sa gatiti ceva mai deosebit si sa faceti o surpriza familiei. Acest tort de fasole este o combinatie inedita de ingrediente savuroase.
Ingrediente
- zahar200 g
- cacao1 lingura
- ou4 bucati
- unt2 linguri
- pesmet1 lingura
- rom2 linguri
- fasole boabe250 g
Preparare
Se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma;
Cand totul este bine amestecat ca o crema, se adauga o lingura de ciocolata rasa sau de cacao, sau o lingura de cafea concentrata, o lingura de pesmet, doua linguri de rom si albusurile batute spuma;
Se coace la cuptor intr-o forma bine unsa cu unt, aproape o ora. La inceput focul trebuie sa fie mai moale ca sa creasca tortul, iar la sfarsit mai iute.
Tips
Dupa ce s-a racorit, se acopera cu glazura de cafea sau de ciocolata, iar pe margine se toarna cu cornetul frisca batuta.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."