Tort de fasole

Tort de fasole

Tort de fasole, incercati aceasta reteta daca vreti sa gatiti ceva mai deosebit si sa faceti o surpriza familiei. Acest tort de fasole este o combinatie inedita de ingrediente savuroase.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Ingrediente
  • zahar200 g
  • cacao1 lingura
  • ou4 bucati
  • unt2 linguri
  • pesmet1 lingura
  • rom2 linguri
  • fasole boabe250 g
Preparare

Se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma;

Cand totul este bine amestecat ca o crema, se adauga o lingura de ciocolata rasa sau de cacao, sau o lingura de cafea concentrata, o lingura de pesmet, doua linguri de rom si albusurile batute spuma;

Se coace la cuptor intr-o forma bine unsa cu unt, aproape o ora. La inceput focul trebuie sa fie mai moale ca sa creasca tortul, iar la sfarsit mai iute.

Tips

Dupa ce s-a racorit, se acopera cu glazura de cafea sau de ciocolata, iar pe margine se toarna cu cornetul frisca batuta.

Recomandari