Painica cu ceapa

Painica cu ceapa

Daca te-ai saturat de clasica paine simpla, poti incerca sa ii variezi gustul cu ajutorul aromei de ceapa prajita.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • sare2 lingurite
  • apa500 ml
  • faina1 kg
Preparare

Se amesteca foarte bine faina, sarea, zaharul, uleiul si drojdia, turnand din cand in cand apa calduta.

Aluatul astfel format se framanta bina timp de 20 d eminute, apoi se lasa la crescut, la cald, acoperit, timp de 1,5 ore.

Ceapa se curata si se toaca fideluta foarte subtire, apoi se pune la prajit in ulei, pana devine aurie, dupa care se scurge bine.

Aluatul se mai framanta inca 5 minute dupa ce a crescut, apoi se imparte in bucati de marimea unui mar mare, care se intind fiecare cu ajutorul unui facalet.

Fiecare bucata se taie pe jumatate, se pune o ccantitate mica de ceapa prajita la mijloc, apoi cealalta jumatate se pune peste ceapa si se unesc marginile.

Se dau la cuptor toate painicile astfel facute, pana se rumenesc.

Tips

Peste coca se mai pot pune cateva fire de ceapa, pana sa le bagam la cuptor.

Recomandari