Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Va oferim o reteta deosebita de tort cu crema de ciocolata. Acest tort cu crema de ciocolata are un aspect rafinat si un gust delicios. Este clar ca acest tort cu crema de ciocolata, este unul dim acelea pe care mai intai il mananci cu ochii si apoi te rasfeti mancandu-l.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • ciocolata cu lapte200 g
  • lapte2 linguri
  • nuci150 g
  • ou6 bucati
  • unt50 g
  • zahar vanilat1 plic
  • sare1 lingurita
  • rom4 linguri
  • apa100 ml
  • faina200 g
  • ciocolata menaj100 g
Preparare

Pentru blat

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea;

Se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga in "ploaie" faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor;

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit;

Cand blatul s-a racit, se taie in trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecad, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, mai putin nuca, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat;

Se presara nuca pisata si se suprapun straturile tortului.

Pentru glazura


Se topeste ciocolata, se adauga untul si laptele, apoi se toarna glazura si se uniformizeaza, pe toata suprafata tortului, dinspre mijloc spre exterior;

Se baga tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit.

Tips

Se poate orna cu ciocolata alba, sau nuca de cocos.

Recomandari