Tort alb

Tort alb

Un dulce festiv pentru cei dragi, de Sfantul Ion, tortul alb se potriveste perfect pe orice preferinta culinara.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar300 g
  • lapte400 ml
  • ou8 bucati
  • compot1 cutie
  • gelatina5 plicuri
  • frisca lichida1 l
  • compot de ananas1 cutie
Preparare

Se bate frisca lichida cu ajutorul unui mixer, pana se intareste bine si apoi se tine la frigider.

Se pune laptele dulce intr-un castron si se adauga in el plicurile de gelatina, lasandu-se la inmuiat.

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se dau deoparte.

Galbenusurile se amesteca bine cu 150 gr zahar si apoi se pun la bain-marie, intr-un vas inalt si ingust. Se tin la foc mic, amestecand, pana se ingroasa putin.

Peste galbenusuri se adauga laptele cu gelatina inmuiata. Se continua fierberea.

Albusurile se bat spuma, cu restul de 150 gr zahar si se adauga in vasul inalt.

Se adauga jumatate din cantitatea de frisca in vasul de pe foc, amestecand foarte bine.

Se da la frigider vasul, timp de 5 ore, avand grija sa nu il miscam.

Se scoate pe un platou, cu grija si se imbraca in restul de frisca ramasa.

Tips

Se poate orna cu flori din crema sau se poate lasa alb.

Recomandari