Ardei umpluti cu cartofi

Ardei umpluti cu cartofi

Reteta oferita de Petre Mihaela Cu ajutorul umpluturii de cartofi obtii niste ardei umpluti fara carne, teribil de gustosi si hranitori.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof500 g
  • ceapa alba1 bucata
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras6 bucati
  • pasta de tomate200 g
  • ceapa verde3 legaturi
Preparare

Ceapa verde si cea alba se toaca foarte marunt si se pun intr-un castron.

Cartofii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert se taie cubulete marunte si se amesteca cu ceapa verde putin calita in ulei.

Pasta de tomate se adauga la amestec si se drege de sare si piper.

Ardeii grasi se scobesc cu grija de seminte, pastranzu-se capacelul facut initial si se umplu apoi cu amestecul de cartofi.

Intr-un vas se pune putin ulei pe fund apoi se aseaza ardeii umpluti, impreuna cu putin sos format din pasta de tomate, apa, sare si piper si se da vasul la cuptor, timp de 45 minute.

Tips

Se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat deasupra.

Recomandari