Portocale aromate

Portocale aromate

In categoroa micilor rasfaturi de sezon, va oferim un desert simplu sub forma unor portocale aromate. Aceste portocale aromate sunt usor de preparat si sunt adevarate bombe dulci, enrgizante si pline de vitamine. Preparate ca portocale aromate, fructele marinate astfel vor avea un gust deosebit,

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii120 kcal
Ingrediente
  • zahar750 g
  • lamaie1 bucata
  • cuisoare2 lingurite
  • apa500 ml
Preparare

Se spala portocalele si se taie fasii in coaja portocalelor. Se pun portocalele intr-un vas, se toarna apa si se pun la fiert;

Se lasa sa se opareasca 20-25 minute, se scot apoi si se lasa la scurs;

Se scoate zeama in care au fiert portocalelel, se adauga otet, zahar, suc de lamaie si mirodeniile. Se fierbe acest amestec 10 minute si se pun portocalele in acest sirop peste noapte;

A doua zi se oparesc 20 minute portocalele in sirop, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca;

Se infig cuisoare in fiecare portocala si apoi se pun in borcane fierbinti;

Se fierbe siropul din nou, pana se ingroasa, se adauga lichiorul, se toarna siropul in borcane si apoi se inchid borcanele.

Recomandari