Pere in vin

Pere in vin

Am folosit la prepararea acestor `Pere in vin`, un vin din gama Maiastru Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor cu arome placute, dar nu foarte puternice, dupa parerea mea cu un usor iz de vanilie, expresiv si texturat ce se preteaza foarte bine la acest desert.

Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  ziua femeii  
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • miere3 linguri
  • para4 bucati
  • portocala1 bucata
  • vin rosu400 ml
  • amidon1 lingura
  • scortisoara1 baton
  • cuisoare4 boabe
  • anason0
Preparare

Intr-un vas punem zeama de lamaie stoarsa si apa rece. Curatam perele, le taiem in doua pe lungime, indepartam semintele si le punem imediat in apa cu lamaie sa nu se oxideze.

Punem vinul cu mierea si zeama stoarsa de la portocala la fiert, adaugam scortisoara, cuisoarele, anasonul si cateva bucatele de coaja de portocala lasand sa dea in clocot. Asezam in vin jumatatile de pere si le fierbem la foc mic 5-6 minute.

Scoatem perele din vin impreuna cu condimentele de mai sus si adaugam la 1 lingura de amidon cu care il vom lasa sa fiarba pana sosul se va ingrosa putin. Asezam inapoi perele in acest sos, acoperim vasul cu un capac si le dam la rece.

Aceste `Pere in vin` se servesc bine racite.

Pere in vin, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!

Recomandari