Quiche a la Roumaine

Quiche a la Roumaine

Quiche a la Roumaine - o mancare plina de vitamine si gustoasa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • piper0 dupa gust
  • conopida1 bucata
Preparare

Se curata conopida, se taie in buchetele si se pune la fiert intr-o oala cu putina sare.

Intre timp ungem cu unt sau margarina un vas de yena sau o tava adanca si presaram totul bine cu pesmet.

Conopida fiarta este strecurata si se pune intr-un strat uniform (fara a presa) pe fundul tavii. Sa pun deasupra, cat mai uniform, branza de vaci si telemeaua de oaie sfaramate cu o furculita.

Se bat ouale impreuna cu smantana si aromele ca pentru omleta, apoi se toarna deasupra conopidei si branzei astfel incat sa le acopere aproape complet.

Se pune vasul la cuptor la foc moderat si se scoate atunci cand partea de deasupra este frumos rumenita.

Tips

Pentru un gust mai bun, conopida se poate fierbe impreuna cu un cub de verdeturi Knorr si un cub de pui sau de vita, iar apa rezultata dupa fiert se poate folosi la ciorba, care iese la randul ei foarte gustoasa.

Recomandari