Mere coapte cu alune, stafide si inghetata

Mere coapte cu alune, stafide si inghetata

Merele coapte cu alune, stafide si inghetata de vanilie reprezinta un desert rapid si delicios. Poti opta pentru acest desert oricand simti nevoia de ceva dulce, iar persoanele din familie vor fi cu siguranta impresionate.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar0
  • alune200 g
  • mar4 bucati
  • stafide1 pahar
  • inghetata4 cupe
  • zeama de lamaie0
Preparare

Se spala bine merele, se sterg de apa si li se scoate cotorul.

Interiorul merelor se stropeste cu zeama de lamaie pentru a ramane alb iar apoi se presara zahar.

Se aseaza intr-un vas termorezistent si se introduc la cuptor.

Dupa ce merele s-au copt, se umple interiorul lor cu stafide si alune, dupa care se adauga inghetata.

Tips

Poti orna cu frunze de menta.

Recomandari