Gutui cu zahar ars

Gutuile sunt fructe ale toamnei aromate si pline de vitamine. Nu lasa sezonul sa treaca fara sa prepari cel putin un desert ce are ca ingredient principal aceste fructe. Noi iti propunem astazi o reteta simpla si gustoasa: gutui cu zahar ars.
Recomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- zahar100 g
- zahar vanilat1 plic
- gutuie1 kg
Preparare
Gutuile se spala bine sub jet de apa rece, se sterg bine de apa, se curata de coaja, si se elimina si mijlocul cu samburi al acestora. Fructele se taie apoi felii si se pun la fiert in apa cu 50 grame de zahar. Se opreste fierberea cand gutuile sunt semi-fierte (nu trebuie sa fie foarte moi). Gutuile se scot apoi din apa in care au fiert.
Restul de zahar se arde intr-o tigaie si se stinge cu zeama ramasa in urma fierberii gutuilor. Acest sos este gata in momentul in care se incepe sa devina gros.
Se toarna zaharul ars peste gutuile aproape fierte si se adauga apoi si zaharul vanilat.
Este un desert ce se poate servi atat rece cat si cald, in functie de preferintele fiecaruia.