Prajitura Revani

Prajitura Revani

Revani sau Harissi, un desert deseori intalnit in Turcia, Grecia, Liban, o prajitura cu gris si iaurt, insiropata, un deliciu . Daca va plac prajiturile dulci-acrisoare neaparat sa o incercati, e deosebita.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar100 g
  • gris500 g
  • lamaie2 bucati
  • margarina clasica200 g
  • ou4 bucati
  • zahar pudra200 g
  • praf de copt1 plic
  • iaurt500 g
  • cocos100 g
  • apa200 ml
Preparare

Margarina moale(putin topita la microunde) se mixeaza apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spumoasa. Adaugam ouale rand pe rand si mixam. Se adauga iaurtul si se amesteca bine compozitia.

Adaugam grisul si praful de copt si inorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. (dimensiuni tava 20*28)

Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Preparam siropul astfel: punem la fiert apa, zaharul si zeama de la cele doua lamai si apoi il turnam in tava peste prajitura inca fierbinte.

Imediat dupa ce am turnat siropul presaram cocosul si lasam prajitura sa se raceasca. Nu va speriati initial o sa va para ca este prea mult sirop si ca este prea acru. Nu e deloc asa, grisul din prajitura absoarbe foarte mult sirop si nu va fi deloc acra.

Dupa ce s-a racit taiem prajitura cu un cutit foarte bine ascutit.


Prajitura Revani de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari