Prajitura Negresa

Persoanele rafinate, carora le place ciocolata, vor aprecia intotdeauna o prajitura negresa, care iti poate da si optimism si energie. Prajitura Negresa se prepara cu multa cacao, dar are o glazura alba racoroasa care te indeamna sa mai vrei ... Cuvantul negresa te poate duce cu gandul la culori
Recomandat pentru Evenimente
revelionIngrediente
- zahar6 linguri
- cacao3 linguri
- ciocolata cu lapte1 baton
- ou6 bucati
- unt100 g
- zahar tos2 pahare
- apa6 linguri
- faina6 linguri
Preparare
Blatul
Se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar si 6 linguri de apa;
Se adauga 6 galbenusuri, 6 linguri de faina, cacao si praful de copt;
Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace blatul la foc potrivit;
Se incearca dupa 1/2 ora cu un pai daca s-a copt blatul.
Crema
Se dizolva la foc mic zaharul impreuna cu laptele, cacaoa si nessul, pana se ingroasa ca o smantana, se adauga ouale;
Se ia de pe foc se raceste si se adauga untul;
Se omogenizeaza.
Glazura
Se bat albusurile spuma cu 2 pahare de zahar tos pana la intarirea compozitiei, ca la bezea;
Crema se pune pe blat, deasupra se pune glazura alba.
? .
Tips
Pentru a fi mai apetisanta prajitura Negresa, se rade ciocolata pe glazura si se poate presara si nuca;