Prajitura Negresa

Prajitura Negresa

Persoanele rafinate, carora le place ciocolata, vor aprecia intotdeauna o prajitura negresa, care iti poate da si optimism si energie. Prajitura Negresa se prepara cu multa cacao, dar are o glazura alba racoroasa care te indeamna sa mai vrei ... Cuvantul negresa te poate duce cu gandul la culori

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii550 kcal
Recomandat pentru Evenimente
revelion  
Ingrediente
  • zahar6 linguri
  • cacao3 linguri
  • ciocolata cu lapte1 baton
  • ou6 bucati
  • unt100 g
  • zahar tos2 pahare
  • apa6 linguri
  • faina6 linguri
Preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar si 6 linguri de apa;

Se adauga 6 galbenusuri, 6 linguri de faina, cacao si praful de copt;

Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace blatul la foc potrivit;

Se incearca dupa 1/2 ora cu un pai daca s-a copt blatul.

Crema

Se dizolva la foc mic zaharul impreuna cu laptele, cacaoa si nessul, pana se ingroasa ca o smantana, se adauga ouale;

Se ia de pe foc se raceste si se adauga untul;

Se omogenizeaza.

Glazura

Se bat albusurile spuma cu 2 pahare de zahar tos pana la intarirea compozitiei, ca la bezea;

Crema se pune pe blat, deasupra se pune glazura alba.


? .

Tips

Pentru a fi mai apetisanta prajitura Negresa, se rade ciocolata pe glazura si se poate presara si nuca;

Recomandari