Prajitura in 3 culori

Prajitura in 3 culori

Prajitura in 3 culori este un desert inedit pentru un eveniment special cum este onomastica, ziua de nastere, Craciunul sau Revelionul. Delicioasa oricand, se prepara foarte usor si va deveni repede preferata tuturor.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • cacao2 linguri
  • ou5 bucati
  • unt2 pachete
  • vanilie0 dupa gust
  • praf de copt1 plic
  • stafide0 dupa gust
  • branza de vaci300 g
  • faina5 linguri
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
  • budinca2 plicuri
  • sirop de capsune600 ml
Preparare

Se face un blat de padispan. Amestacam urmatoarele ingredinete: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, un praf de copt si 2 linguri cacao. Se bat bine ouale, se adauga treptat cele 5 linguri cu zahar, apoi se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt si cacaoa. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor (incins in prealabil) la foc mic, circa 40 de minute.

Blatul este copt atunci cand s-a desprins de pe marginea tavii. Este de preferinta a nu se deschide cuptorul in primele 20 de min, pentru ca blatul sa nu se lase. Dupa ce blatul s-a copt, se desprinde cu lama cutitului de pe marginea tavii.

Cum preparam prima crema: branza dulce de vaca se amesteca spuma cu un pachet de unt, 200 gr. zahar, apoi adaugam coaja de la lamaie, vanilia si stafidele.

Cum preparam a doua crema: cele doua pachete de budinca de capsuni se amesteca cu 600 ml sirop de capsuni si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce o luati de pe foc, o lasati sa se raceasca si mai adaugati un pachet de unt.

Asabmblare: peste blatul de cacao se pune prima crema si apoi cea de-a doua crema si se da la rece.

Recomandari