Chec cu glazura de cacao si portocale

Chec cu glazura de cacao si portocale

De Craciun prepara checul tau preferat, in varianta glazurata!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar400 g
  • cacao100 g
  • lapte1 pahar
  • nuci50 g
  • ou4 bucati
  • praf de copt1 plic
  • stafide50 g
  • faina de grau1 cana
  • unt nesarat200 g
  • coaja rasa de portocala1 lingurita
Preparare

Intr-o cratita medie se amesteca laptele, untul, zaharul si praful de cacao, la bain marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn.

Dupa ce clocoteste si compozitia se ingroasa ca o smantana se da vasul de-o parte pana se raceste (se opresc din compozitie 12 linguri, pt glazura, care se pastreaza calda, sa nu se inchege).

Dupa ce compozitia s-a racit se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, stafidele inmuiate, nucile sfaramate si coaja de portocala taiata marunt (sau rasa), apoi treptat faina si albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu 30 min (in functie de puterea cuptorului, se face testul cu scobitoarea), insa fara sa se usuce.

Se toarna deasupra checului glazura calda, se intinde uniform cu latura unui cutit, se lasa la racit si dupa intarirea glazurii se scoate checul din forma si se taie felii.

Tips

Se poate prepara si fara nuci si stafide si se serveste cu o lingurita de frisca deasupra.

Recomandari