Porc dulce - acrisor

Porc dulce acrisor este o mancare foarte populara in China si in bucataria internationala. Puteti prepara aceasta reteta de porc dulce-acrisor dupa mai multe retete, inlocuind ingredientele tipic chinezesti cu ce gasiti pe piata. Porcul dulce acrisor isi are originile in secolul al XVIII-lea, cand
Ingrediente
- ou2 bucati
- usturoi uscat1 catel
- sare1 lingurita
- malai2 linguri
- apa2 linguri
- otet1 cana
Preparare
Cum preparati sosul: Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi adaugati ardeiul rosu, morcovul si usturoiul si tineti la foc 3-5 minute. Apoi turnati zaharul topit, otetul, sosul de soia si o cana de apa de 250 ml.
Separat amestecati malaiul cu 2 linguri de apa, apoi adaugati acest amestec in tigaie si amestecati pana da in clocot. Mai tineti pe foc aproximativ 3 minute, adaugati bucatile de ananas scurse de zeama si luati de pe foc.
Amestecati in alt vas malai, faina, sare, ouale si 2 linguri de apa; dati bucatile de porc prin acest aluat, apoi prajiti-le in ulei incins timp de 3-4 minute pana se auresc.
La final, amestecati bucatile de porc si sosul si serviti cu orez si coriandru.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"ia de la fiecare doar cat poate sa dea si da fiecaruia doar cat merita."