Prajitura festiva de Craciun
Prajitura festiva de Craciun este o prajitura apetisanta cu ciocolata. Blatul pufos si crema fac din prajitura festiva de Craciun o prajitura deosebit de buna. Aceasta prajitura festiva de Craciun merge si pentru alte ocazii in care vrem sa pregatim un desert dulce cu aspect deosebit.
Ingrediente
- zahar4 linguri
- cacao2 linguri
- lapte5 linguri
- margarina clasica100 g
- ou1 bucata
- unt250 g
- apa3 linguri
- faina400 g
Preparare
Pentru aluat se amesteca totul ,se intind 2 foi subtiri si se coc pe dosul tavii;
Pentru pandispan se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma, se amesteca cu zaharul,faina si galbenusurile si se toarna in tava tapetata cu unt si faina;
Pentru crema se amesteca toate ingredientele, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa, untul se pune abia dupa ce s-a racit;
Se aseaza o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie;
Se face glazura la bain-marie si se toarna fierbinte deasupra, se da la rece si se serveste dupa cateva ore.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"