Prajitura festiva de Craciun

Prajitura festiva de Craciun

Prajitura festiva de Craciun este o prajitura apetisanta cu ciocolata. Blatul pufos si crema fac din prajitura festiva de Craciun o prajitura deosebit de buna. Aceasta prajitura festiva de Craciun merge si pentru alte ocazii in care vrem sa pregatim un desert dulce cu aspect deosebit.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar4 linguri
  • cacao2 linguri
  • lapte5 linguri
  • margarina clasica100 g
  • ou1 bucata
  • unt250 g
  • apa3 linguri
  • faina400 g
Preparare


Pentru aluat se amesteca totul ,se intind 2 foi subtiri si se coc pe dosul tavii;

Pentru pandispan se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma, se amesteca cu zaharul,faina si galbenusurile si se toarna in tava tapetata cu unt si faina;

Pentru crema se amesteca toate ingredientele, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa, untul se pune abia dupa ce s-a racit;

Se aseaza o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie;

Se face glazura la bain-marie si se toarna fierbinte deasupra, se da la rece si se serveste dupa cateva ore.

Recomandari