Prajitura Delicia

Prajitura Delicia

Un deliciu clasic pentru clipe gustoase! Reteta oferita de Mihaela Gheata

Specificromanesc
Timp preparare
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cacao3 linguri
  • ou2 bucati
  • unt500 g
  • zahar tos300 g
Preparare

- Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pana devine pufos, apoi se adauga faina si sarea, iar dupa 5-6 minute laptele cu praful de copt dizolvat in el.

- Se ia o tava patrata si se unge bine cu unt, iar in ea se pune compozitia, care se da la cuptor 45 de minute la foc mediu, pana devine aurie.

- Se lasa la racit apoi se taie in patratele de 3 cm lungime si 2.5 cm latime.

- Se amesteca bine untul cu praful de cacao, zahar, lapte si esenta de rom, la bain-marie, la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa bine.

- Se lasa la racit crema, apoi se cufunda patratelele de blat in ea, se scot, se lasa pe un platou pana se intareste putin crema de pe ele apoi se tavalesc prin nuca macinata.

Tips

Prajitura se taie numai dupa ce s-a racit complet, cu un cutit cu lama umezita.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Te visez mereu
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right