Prajitura cu dovleac si unt

Prajitura cu dovleac si unt

E timpul sa folositi dovleacul gustos la prepararea unei prajituri delicate si foarte potrivite unei seri de vara.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar350 g
  • lapte5 linguri
  • unt250 g
  • zahar pudra500 g
  • praf de copt1 lingurita
  • stafide200 g
  • bicarbonat1 lingurita
  • scortisoara4 lingurite
  • dovleac500 g
  • nucsoara1 lingurita
  • esenta de vanilie4 lingurite
  • faina250 g
Preparare

Intr-un castron se bate bine untul de masa cu faina, zaharul, dovleacul ras si ouale batute bine

Se adauga in ploaie bicarbonatul, praful de scortisoara, praful de copt, nuscoara rasa si esenta de vanilie. Amestecati bine.

Se adauga faina alba, nucile date prin rasnita si stafidele rehidratate.

Intr-o tava de copt unsa cu ulei se toarna din aluat, formand prajiturele, cu spatiu de 4-5 cm intre ele, pt cand vor creste, lasand tava in cuptor 10-12 minute, pana se rumenesc.

Se scot pe o alta tava si se orneaza cu amestecul rezultata din zaharul pudra, esenta de vanilie, untul topit la foc si laptele dulce.

Tips

Se serveste rece, cu ceai de fructe sau ceai negru.

Recomandari